Hilton Stockholm Slussens biprojekt fyller 6 år
Hållbarhet & Miljö I dag är det sex år sedan 60 000 bin flyttade in på Hilton Stockholm Slussens tak. Sedan dess har 13 andra Hilton-hotell runt om i världen följt Stockholms exempel. Tanken är att stötta världens hotade bipopulationer och samtidigt bidra till att göra Stockholm till en ännu grönare och vackrare stad. Honungen får gästerna i hotellets frukostmatsal, konferensavdelning och i Eken Bar & Matsal njuta av.
28 april 2017, uppdaterad: 28 april 2017
Under de senaste åren har bipopulationen i världen minskat snabbt bland annat till följd av klimatförändringar och ökad användning av bekämpningsmedel. Eftersom bin pollinerar växter och jordbruksgrödor utgör deras nedgång ett hot mot världens livsmedelsförsörjning.
– Bin är viktiga för vår överlevnad. Att installera bikupor har varit ett enkelt och effektivt sätt för oss att bidra till ekosystemet och vi hoppas att fler ska bli inspirerade att göra det, så att vi tillsammans kan rädda denna hotade art, säger James Wessman, F&B Manager på Hilton Stockholm Slussen.
Växter i omgivningen blir pollinerade samtidigt som de utgör en födokälla till bina, och honungen serveras såväl i hotellets frukostmatsal och konferensavdelning som i Eken Bar & Matsal.
Hilton Stockholm Slussen har ända sedan hotellet öppnade i april 2001 fört ett aktivt miljöarbete. Hotellet var först i Sverige med att KRAV-märka frukostbuffén och var även ett av de första Svanmärkta hotellen i Sverige.
Se alla inom temat här