Högbo Brukshotell nominerat för gastronomi och hållbarhet
Hållbarhet & Miljö 360 ° Eat Guide, som tittar på Nordens främsta restauranger ur ett gastronomiskt och hållbart perspektiv och har nominerat Högbo Brukshotell utanför Sandviken. Inte mindre än 250 restauranger har besökts i de nordiska länderna där Högbo Brukshotell och 9 andra restauranger är nominerade i kategorin 360 ° Eat Guide ”Hotel”.
28 augusti 2019,
Högbo Brukshotell har länge haft hållbarhet på agendan men under 2018 lagt fokus på att driva på och utveckla hotellets hållbarhetsarbete, något som uppmärksammats av bland andra 360 ° Eat Guide och resulterat i nomineringen.
- Det känns enormt roligt att våra satsningar på hållbarhet uppmärksammas. För på så sätt sprids det viktiga budskapet och ger råg i ryggen på oss att fortsätta utveckla vårt miljöarbete. Egentligen är vi så stolta att vi spricker över denna nominering då passionen för det gröna och sköna ligger oss oerhört varmt om hjärtat, säger Stefan Johansson krögare och ansvarig för hållbarhetsarbetet på Högbo Brukshotell.
Restaurangerna i kategorin 360 ° Eat Guide ”Hotel” bedöms utifrån kriterier som innehåller poäng om både gastronomi och hållbarhet. Hur hotellet fungerar med matavfall, vattenanvändning, menyer, kommunikation och utbildning är delar som utvärderas. Vinnarna koras den 30 :e september 2019 vid en ceremoni i Stockholm.
Läs mer här:
https://360eatguide.com/categories/
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.