Skansens Restauranger väljer fairtrade och skänker 2 kr per kaffekopp
Hållbarhet & Miljö Rasta Kulturrestauranger AB som äger Skansens Restauranger engagerar sig nu i välgörenhet både socialt och för miljön. Arbetet inkluderar inte bara bidrag till välgörenhetsprojekt, utan företaget engagerar sig också för att bidra till bättre förutsättningar för miljö och odlare genom att endast servera fairtradekaffe. Företaget definierar härmed ledorden som skall ingå i företagets självbild kring miljöengagemang och samhällsansvar.
27 juni 2017,
- Självklart vill vi vara ett ansvarstagande företag, med hållbarhets- och miljötänk, säger Anna Dahl Tillander, kommunikationsansvarig Rasta KulturrestaurangerAB. Vi är på en sådan nivå att både gästen och de anställda ska kunna förvänta sig att vi bidrar och har ett samhällsengagemang.
2 kr per kaffekopp till Skansens artbevarande arbete
Skansens Restauranger är med och ger 2 kr per kaffekopp till Skansens artbevarande arbete, nu med projekt Berguven. Genom detta arbete kan alla vara med och bidra till Skansens insamlingsprojekt genom att dricka fairtradekaffe på Skansen Terrassen, Sollidenrestaurangen, Tre Byttor, Gamla krogen/Bollnäsgrillen, Balderslunden, Våffelbruket och Café Nyloftet.
Från och med i sommar medverkar alla gäster som väljer att ta en fikapaus i Skansens berguvsprojekt som pågått sen 80-talet. Varje sommar kläcks ett antal ungar som sen släpps ut i Stockholms skärgård. Det är ett projekt i samarbete med Skärgårdsstiftelsen och Nordens Ark, och har bidragit till den biologiska mångfalden i området.
- Som restauratör på Sveriges Friluftsmuseum vill vi ta vårt ansvar och ge tillbaka, för den fina möjligheten att vara på Skansen, vi har ett genuint intresse att påverka och hjälpa i deras arbete, säger Fredrik Tervaniemi VD för Rasta Kulturrestauranger, en del av Rasta Group AB.
Insamlingen
Nu uppmanas alla att dricka en extra kopp av fairtradekaffet och vara med och hjälpa till! En viktig del av Skansens arbete är insamlingsprojekt som möjliggör ökat stöd för forskning, utbildning och artbevarande, detta görs i egen regi eller indirekt via andra aktörer både nationellt och internationellt. Ett av projekten riktar sig mot bevarande och utveckling av de kulturhistoriska miljöerna och den andra mot den zoologiska verksamheten i djurparken och det är alltså i det senare fallet Skansens Restauranger nu kliver in och bidrar. Läs mer här http://www.skansen.se/sv/insamling
Se alla inom temat här