Maten och hälsan i fokus på Skepparholmen
Mat & dryck Många nyheter trängs om uppmärksamheten på Skepparholmen i Nacka. Förutom ett nybyggt skandinaviskt spa har Skepparholmen uppgraderat matupplevelsen för sina gäster under ledning av Kökschef Martin Åleberg och Köksmästaren Daniel Engellau. Daniel rekryterades för ett år sedan och är en välkänd matprofil från flera enstjärniga krogar och har även framgångsrikt tävlat i Årets Kock.
4 januari 2017,
- Vi är mycket glada över att få ha Daniel Engellau här hos oss. Vi får mycket beröm från gäster för vår goda mat, fram för allt för de välkomponerade och vackert skapade middagarna. Vår ambition är att inspirera till att äta gott, varierat och nyttigt, säger VD Gabriella Persson Klahr.
Fler hälsosamma alternativ
Nu erbjuder Skepparholmen dessutom fler hälsosamma alternativ på sitt spa med hälsobars, raw food-bollar och andra nyttiga bakverk tillsammans med färskpressade ekologiska juicer och raw food glass. Nysatsningen går väl i linje med Skepparholmens övriga verksamhet som ett förstklassigt spa- och konferenshotell.
Nybyggt skandinaviskt spa
Endast 20 minuter från Stockholm Citys finns enastående förutsättningar att skapa en naturnära vistelse som stärker kropp och själ. Spat har genomgående en ljussättning och inredning i skandinavisk anda inspirerat av naturen och de fyra årstiderna.
Blodsockersäkra konferenser
En vistelse på Skepparholmen Nacka innebär omtänksamhet om både det inre och yttre. Spa- och konferenshotellet är först med blodsockersäkra konferenser. Maten som erbjuds är baserad på mer protein, långsamma kolhydrater, mycket grönsaker och antioxidanter. Den specialutformade menyn är framtagen för att hjälpa gästernas koncentration genom att hålla en jämn blodsockernivå under hela dagen.
Framgångsrikt hållbarhetsarbete
De senaste 10 åren har Skepparholmen bedrivit ett seriöst och framgångsrikt hållbarhetsarbete. Det sociala ansvarstagande baseras på riktlinjerna i ISO 26000 - Vägledning för socialt ansvarstagande. Verksamheten är miljömärkt med Svanen, har KRAV-certifierad restaurang och trippelcertifikat från ISO, vilket innebär ISO 9001 för kvalitet och ISO 14001 för miljö och ISO 20121 för hållbarhet vid evenemang. Dessutom är verksamheten säkerhetsdiplomerad, där krav för brandskydd ingår och 4 stjärnor enligt Visitas internationella hotellstandard. Skepparholmen är även vinnare av "Årets Spakonferens 2016" (via SpaAwards) och "Årets Konferenshotell 2016" (via Nacka Kommun).
Se alla inom temat här