Fotografiskas Paul Svensson nu på lista över världens viktigaste kockar för en hållbar värld
Hållbarhet & Miljö Culinary Institute of America (CIA) och EAT Foundation lyfter nu upp kockar och restauranger värda att uppmärksammas för sina hållbara och hälsobringande växtbaserade menyer. Fotografiskas restaurang och kreativa chef Paul Svensson är med på deras The Plant-Forward Global 50-lista över världens mest inflytelserika kockar och restauranger.
15 juni 2017,
– Vi känner oss både mycket stolta och exalterade över att vara med på denna viktiga lista som lyfter fram hur gott hållbarhet är, både vad det gäller smaker och att göra nytta, säger Paul Svensson.
Hälsa, hållbarhet och framtidens mat
Alltfler kockar världen över arbetar för att integrera hälsa, hållbarhet och matsäkerhet i en utvidgad vision vad gäller gästbemötande. samhällsansvar och affärsframgångar. Culinary Institute of America (CIA) och Oslo-baserade EAT Foundation har gått samman för att uppmärksamma ansträngningar och bidrag från kockar från världens alla hörn som tagit på sig en ledarroll i frågor om hälsa, hållbarhet och framtidens mat.
De har nu publicerat den globala The Plant-Forward Global 50-listan över 50 kockar och restauranger som främjar matval i ”plant-forward”-anda och inspirerar till förändring genom att sätta råvaror från växtriket främst.Starkt växande trender och ändrade konsumentpreferenser möjliggör att växtbaserade smaker och menyer är ett viktigt steg för att möta det spektrum av globala mat-, hälso- och miljörelaterade utmaningar som vi alla står inför.
Menyer och restaurangkoncept i riktning mot växtbaserad mat
Fotografiskas Paul Svensson är utvald för sina betydelsefulla och nyskapande insatser för att utveckla menyer och restaurangkoncept i riktning mot växtbaserad mat. ETA och CIA lyfter fram hans ledarskap när det gäller att främja ”plant-forward”-koncept som gynnar både människan och jorden, och för att ständigt bidra med inspiration till förändring.
– Vi är mycket stolta och också väldigt exalterade över att vara med på denna viktiga lista som lyfter fram hur gott hållbarhet är, både vad det gäller smaker och att göra nytta. Äntligen är det viktiga vad och varför vi gör något, istället för vem som gör det. Vårt viktigaste mål är att ändra attityder och utifrån den kunskap vi har idag visa människor hur gott hållbarhet smakar. För oss handlar det aldrig om måsten, bara om lust och att genom denna lista bli uppmärksammad för detta arbete gör oss som team på Fotografiska verkligt lyckliga, säger Paul Svensson.
Läs mer om Fototgrafiska på Konferensguiden.se och boka ditt nästa möte här.
Se alla inom temat här