Scandic Täby får ny hotelldirektör
På nya platser Åsa Salomonsson är ny hotelldirektör på Scandic Täby. Hon kommer närmast från en tjänst som Food & Beverage Manager på Scandic Uplandia och Scandic Uppsala Nord. Åsa Salomonsson tillträder positionen under februari.
1 februari 2016,
Åsa har en lång historia inom restaurangvärlden och började sin bana som kallskänka 20 år gammal. Nyfikenheten för restaurangvärlden växte och Åsa utbildade sig till kock för att sedan även bli köksmästare. Det var även den dörren hon tog när hon klev in på Scandic första gången - som hovmästare på dåvarande Scandic Continental. Efter ett par år tog hon ytterligare ett steg inom Scandic och blev restaurangchef på Scandic Slussen. Sedan följer en period av eget företagande innan Åsa kom tillbaka till Scandic som F&B Manager på Scandic Uplandia och Scandic Uppsala Nord, där hon har arbetat de senaste 4 åren. I februari blir Åsa hotelldirektör för Scandic Täby.
- Jag har alltid varit en nyfiken person och det har varit mitt driv i arbetet. Det är jättekul att komma till Täby, som växer snabbt med både privatgäster och företagsgäster som vi vill erbjuda bra rum- och konferensmöjligheter med mat- och dryckesupplevelser, säger Åsa Salomonsson, Hotelldirektör på Scandic Täby.
Scandic Täby är nyrenoverat och erbjuder med sina 122 rum även mötes- och konferensmöjligheter till ett snabbväxande Täby med cirka 8 000 aktiva företag. Här finns stora möjligheter till utveckling och förnyelse för hotellet. Idag bor cirka 67 000 människor i Täby och många fler tusen väntas de kommande åren flytta till kommunen och även en hel del nystartande företag.
- Åsa har en otrolig kunskap om mat- och dryck och det i kombination med hennes långa erfarenhet inom hotell och hennes driv som gör henne till en väldigt lämpad hotelldirektör, säger Peter Edelbrock, Distriktschef för östra Stockholm på Scandic.
Se alla inom temat här