Nyheter > Raw food på Stockholms Matmarknad
Raw food på Stockholms Matmarknad
Nu har Sturehof, i samband med öppningen av Stockholms Matmarknad, öppnat för frukost. Frukosten serveras i Oktagonen och till utbudet av smörgåsar, croissanter, yoghurt och kaffe har raw food adderats som ett värdigt komplement.
8 maj 2015,
På menyn hittar du bland annat acai-smoothie (acaibär, gojibär, banan, kokosvatten), chiapudding med kokosrismjölk och kardemumma samt groddat bovete med ingefära, dadel, fikon och kanel. Hela menyn finns här - Frukostmeny. Ansvarig för utbudet av raw food på Stockholms Matmarknad är Johanna Ljunggren.
- Rawfood, plantbaserad kost eller levande föda är för mig ett sätt att fånga nuet och leva i det. Inga konserveringsmedel eller kemikalier för att manipulera råvaran. Denna mat är mer än bara näring, det är rå energi. En kort hållbarhet är ett tecken på att det handlar om en bra och ”ren” råvara, berättar Johanna Ljunggren.
Om raw food: benämns även som ”råkost” och omfattar frukt, grönsaker, juicer, groddar, örter, nötter, frön fermenterade grönsaker, sjögräs, alger, superfoods och svampar. Maten värms ej till temperaturer över +47C och primära tillagningsmetoder är blötläggning, torkning, mixning och centrifugering.
Se alla inom temat här