Kockbristen diskuteras under Copper skillet
Mat & dryck Hotellnäringen växer så det knakar, nya hotell öppnar och bristen på utbildade kockar är sedan länge akut. Företagare och hotellansvariga oroar sig nu för att detta kommer utgöra ett allvarligt hinder för expansion och utveckling om inte något görs nu. Under Copper skillet, en kocktävling för kockar inom mötesindustrin, som arrangeras på Sigtunahöjden den 13 juni kommer ämnet att diskuteras.
3 juni 2016,
- Jag ser ingen enkel lösning på problemet och ämnet diskuteras ofta utan att något händer. Besöksnäringen, den nya basnäringen, måste tas på allvar och ges bättre förutsättningar att kunna utbilda engagerade och kunniga medarbetare, säger Kalle Eriksson (på bilden), Food & Beverage manager på Sigtunahöjden.
Lotta Boman, vd på Sigtunahöjden, välkomnar initiativet och hoppas på kreativa diskussioner den 13 juni. Deltagare i diskussionen är stjärnkrögaren och debattören Pontus Frithiof, Visitas Sara Sundqvist, Camilla Zedendahl från Destination Sigtuna, konferenschefer och kocknätverket inom Sveriges fjärde hotelldestination.
Copper skillet
Bristen på utbildade kockar och farorna med detta kommer att diskuteras i anslutning till att Sigtunahöjden arrangerar Copper skillet, en kocktävling för kockar inom mötesindustrin där vinnaren tävlar i höstens europafinal i Holland den 24 september och har chans att gå vidare till världsfinalen i USA nästa vår.
I Copper skillet tävlar totalt 6 kockar om de åtråvärda finalplatserna i Holland. Som domare får vi se Pontus Frithiof, känd krögare som senast öppnat "Pontus in the air" på Arlanda och Maria Holm, kokboksförfattare i Sigtuna som precis är hemkommen från Kina där hennes kokbok "Mormors mat" kom på tredje plats i kokboks-VM.
Se alla inom temat här