Fredrik Horn är ny restaurangchef på Oaxen Krog på Djurgården
Mat & dryck Den tvåstjärniga restaurangen Oaxen Krog på Djurgården i Stockholm har fått en ny restaurangchef - Fredrik Horn. Restaurangen ingår i Oaxen Krog & Slip som även består av bistron Slipen, Klubbrummet för möten och konferenser, samt hotellfartyget Prince van Orangiën. Fredrik Horn har en lång karriär på några av Sveriges bästa krogar bakom sig, och kommer senast från restaurang Frantzén.
12 april 2016,
Fredrik Horn började sin karriär på PM & Vänner i Växjö. De sista åren där delade han rollen som chefsommelier med Andreas Larsson. Därefter arbetade han som chefsommelier på Operakällaren och sedan på Frantzén, där han också var restaurangchef. Fredrik har också tävlat och vunnit i sommelier-SM, och 2014 utsågs han till årets sommelier av tidningen Livets Goda. I vår går han klart en Master Sommelier-utbildning i England.
– Med Fredriks kunskap vill vi fortsätta bygga vår källare med ännu fler riktigt bra och intressanta viner som vi är ensamma om i Sverige. Vi har redan i dag en liten och personlig vinkällare där alla flaskor kommer från små producenter i den gamla världen, varav många har valt att göra vin utan kemikalier sedan generationer utan att egentligen tänka ''ekologiskt'', säger Agneta Green, som driver Oaxen Krog & Slip tillsammans med Magnus Ek.
– Oaxen Krog är en restaurang med stor kärlek till det svenska och det äkta. Jag vill vara med och bidra till att höja kvaliteten överlag och ytterligare förhöja upplevelsen av vår fantastiska meny och våra underbara viner, säger Fredrik Horn.
De gäster som väljer att dricka alkoholfritt får en lika stor upplevelse. Det alkoholfria dryckespaketet består av fem glas med smaker av krusbär, libbsticka och salvia samt lingon och timjan – för att bara nämna några. Det är lika viktigt att matcha juicerna med maten, som när det gäller vinerna.
Se alla inom temat här