Växthus byggs till matsal i Högbo
Mötestrender Tänk dig att äta vid dukat bord i ett växthus och inta en helt fantastisk kulinarisk måltid omgärdad av frodig grönska, kanske med företaget, hela tjocka släkten eller kanske rent av på ditt eget bröllop. Det kommer att bli möjligt i Högbo utanför Sandviken.
30 september 2019,
Spaden är satt i jorden, ställningar uppe och formen av växthuset syns tydligt. Platsen kunde inte vara bättre. Frilanden på Högbo Bruk, en plats där människor och grödor visar upp en enorm växtkraft. Huvudsyftet med växthuset är att bli en matsal för grupper med plats för upp till 250 sittande gäster som äter middag i en pelarsal av tomater, bönor, vindruvor humle m.m. Enligt Högbo Brukshotells krögare Stefan Johansson är det en dröm som nu blir verklighet.
Det blir en magisk middagsmiljö som ger ytterligare en dimension till måltiden, för de grupper som gästar oss och att få möjligt att servera all vår härproducerade mat i ett växthus känns helt rätt. Mig veterligen så finns det inte något liknande i landet, inte i denna storleken i alla fall.
Måtten på växthuset är 42 meter långt och 8 meter brett. Naturen kommer att vara närvarande inte bara i grödorna utan även i materialvalen såsom grus, jord, trä etc. Det rimmar helt rätt med vår strävan att utveckla vårt hållbarhetsarbete och vår satsning på härproducerade råvaror. Jag längtar verkligen efter att det ska bli färdigt, säger Stefan Johansson
Växthuset beräknas vara klart och färdigt för första måltiden under senvåren 2020.
Läs mer om Högbo Brukshotell på Konferensguiden.se.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.