Svensk vinnare i Copper Skillet
Kocktävlingen startade för nio år sedan och kockarna har endast 30 minuter på sig att laga en konferensrätt utifrån exakt samma råvaror, vilka är hemliga intill 15 minuter innan start. I år togs segern hem av vår svenske kock Johan Heibert.
30 mars 2012, uppdaterad: 28 maj 2013
– Jag blev lite förvånad när vi fick veta råvarorna. Bland de tre huvudingredienserna som man måste använda minst två av, fanns varken kött eller fisk, utan tofu, quinoa och lokal cheddarost, säger Johan Heibert.
Johan kom till Villa Brevik för två år sedan med ambition att förnya matupplevelsen med det Cape Malay-inspirerande kök man har idag. Han är utbildad på Grythyttan och har jobbat som köksmästare på Rosendahls Värdshus. Villa Brevik har tidigare kvalificerat sig till världsfinalen två gånger med Tommy Eriksson.
– Tävlingen i USA är väldigt proffsigt genomfört. Jag var nöjd med mitt bidrag och blev oerhört stolt när domarna annonserade att jag vunnit, berättar Johan.
– Vi har i många år satsat på Copper Skillet här i Sverige och tävlingen är nu etablerad bland de svenska mötesanläggningarna. Den svenska måltidsupplevelsen håller en hög klass som även går hem internationellt, säger IACC Swedens ordförande Lotta Boman.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.