Svamp, tryffel och lav på Mathias Dahlgrens nya temameny
Den 4 september lanserade Mathias Dahlgren Matsalen på Grand Hôtel i Stockholm en helt
nykomponerad temameny. Nytt kreativt fokusområde blir svamp, tryffel och lav.
10 september 2012, uppdaterad: 28 maj 2013
– Temamenyn i Matsalen är en alternativ upplevelse om fem rätter till den längre menyn Det naturliga köket. Det är speciellt riktat fokus på något i naturen som intresserar oss lite extra just nu. Det är ett sätt för oss själva att ständigt utmana den egna kreativiteten och samtidigt visa något nytt och spännande för våra gäster, säger Mathias Dahlgren, vd och kreativ ledare.
Mathias Dahlgren Matsalen har sedan öppningen 2007 erhållit en rad utmärkelser och är en av endast två svenska restauranger som har två stjärnor i Guide Michelin. Mathias matfilosofi med naturliga råvaror och naturlig smak har också blivit hans välkända signum.
– Den kreativa utvecklingen av våra kök är en viktig del i vår strävan att tillhöra de bästa hotellen i Europa, säger Marie-Louise Kjellström, vd Grand Hôtel.
Svensk fotokonstDen nya fotokonsten som pryder väggarna från den 4 september anknyter till temat i den nya menyn. Bilderna är tagna av fotograf Magnus Skoglöf som sedan tidigare har ett upparbetat samarbete med Mathias Dahlgren och har bland annat tagit matbilderna i den prisade kokboken ”Det naturliga köket”.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.