Storhogna Högfjällshotell & Spa blir med egen ost
Storhogna har den äran att få en ost uppkallad efter sig. Det är Kullens Gårdsmejeri i grannbyn Klövsjö som nyligen tagit fram denna ost och döpt den till "Storhogna". Osten är en grynpipig kittost gjord på komjölk som är lagrad ca 1 år och därefter doppad i gult vax.
9 mars 2011, uppdaterad: 28 maj 2013
Storhogna osten är en vällagrad kittost, ca 10-12 månaders lagring. Osten tvättas med saltvatten i 3 månader och lagras fuktigt och varmt på trähyllor. Därefter vaxas osten med gult vax och lagras svalare. Osten får en kraftfull smak. Konsistensen blir lite spröd och krispig. Osten finns endast tillgänglig på Storhogna Högfjällshotell och Kullens Gårdsmejeri i Klövsjö.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.