Stallmästaregården nyöppnar efter renovering
Efter många framgångsrika år tog tidens tand sin tribut på inredning, kök och matsal. En grundlig renovering beslutades därför med målet att skapa en elegant miljö som passar Stallmästaregårdens långa historia. Här har obruten gästgiveriverksamhet drivits sedan början av 1600-talet.
19 april 2012, uppdaterad: 28 maj 2013
– Vi vill behålla den klassiska tanken kring maten men ta steget till ett tidsenligt nordiskt kök med traditionella inslag. Vi eftersträvar en gemytlig och omtänksam atmosfär där besökarna ska få en helt ny restaurangupplevelse, säger Anders Janson, VD Stallmästaregården.
Kökschef Tom Fredriksson lagar mat i tidens anda liksom föregångarna Tore Wretman och Werner Vögeli som var nyskapare och utvecklare under deras tid. De råvaror som lagades här på 1600-talet är de som Tom Fredriksson idag söker finna. Kött och vilt fritt levande och naturligt uppväxta, grönsaker, örter som växer vilt runt knuten.
– Trots att den moderna tekniken ger oss andra förutsättningar så försöker vi laga mat som det gjordes här för 400 år sedan. Saltning, torkning, rökning, tillagning i halm, mossa är tekniker vi ofta använder, förklarar Tom Fredriksson.
Matsal och bar har målats med nya varma färger, takbjälkarna har plockats fram och en varm och ombonad känsla har skapats med en mix av nya snickerier, moderna möbler i en klassisk miljö. Linnedukarna och servetterna som pryder borden kommer exempelvis från Växbo Lin som är Skandinaviens enda linspinneri och väveri.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.