Loka Brunn övertar driften av Måltidens Hus i Grythyttan
Mötestrender Loka Brunn utökade sin verksamhet den 1 maj 2014 genom att förvärva anrika Grythyttans Gästgivaregård. Nu övertar man även driften av Måltidens Hus i Grythyttan den 1 januari 2016.
14 september 2015,
Måltidens hus tar emot cirka 50 000 besökare årligen vilket gör det till ett av Bergslagens främsta besöksresemål. Verksamheten består i huvudsak av lunchservering, guidade turer, konferens, aktivmatlagning, en butik med lokalproducerade råvaror och måltidslitteratur samt ett café.
- Jag är oerhört glad och stolt över att vi har fått förtroendet att ta över driften i Måltidens Hus. På detta sätt förstärker vi ytterligare bandet mellan akademin och näringslivet, säger Mia Spendrup, VD för Loka Brunn.
Det är även här i Måltiden Hus som Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet erbjuder några av landets främsta utbildningar inom måltidskunskap och värdskap.
- Det är väldigt glädjande att Loka Brunn valt att gå in som en aktör i Måltidens Hus efter diskussioner med Örebro universitet. De har en stark kompetens för att driva och utveckla verksamheten, till gagn för Måltidens Hus och Campus Grythyttan. Det stärker också det redan befintliga samarbete som institutionen idag har med Loka Brunn och Grythyttans Gästgivaregård, säger Stefan Wennström, Prefekt vid Restaurang- och hotellhögskolan.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.