Korv – en underskattad delikatess
Förr hade varje by hade sina egna korvsorter och kryddblandningar. Nu vill restaurang Långa Raden på Hotel Skeppsholmen föra matarvet vidare genom att presentera en specialkomponerad korvmiddag.
7 mars 2012, uppdaterad: 28 maj 2013
Middagen består av sex egenproducerade korvar, signerade köksmästare Magnus Johansson. De är gjorda på noga utvalda råvaror som serveras tillsammans med klassiska tillbehör. Korvmiddagen serveras den 8-10 mars.
Meny:
Första serveringen
Gäddkorv kryddad med karljohansvamp
Skaldjurskorv med råräkor och ostron
Matjeskryddad laxkorv
Andra serveringen
Skånsk kycklingkorv med prästost och tryffel
Småländsk korvkaka med rårörda lingon
Plattkorv med lamm, örter och vitlök
De klassiska tillbehören består av potatispuré, friterade lökringar, Skeppsholmssenap, rödvinsås, brynt smörhollandaise och surkål.
Priset är 275 kronor/person
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.