Känd konditor till Högbo
Dessertbuffén på konferensanläggningen Högbo Brukshotell i Sandviken är vida omtalad och omtyckt av alla som smakat någon av de många delikatesserna. När den nu ska förfinas har man tagit hjälp av dessertkonditor Daniel Roos, idag verksam på Operakällaren i Stockholm.
27 september 2011, uppdaterad: 28 maj 2013
– Jag kommer att sätta lite modernare prägel på dessertbuffén. Jag vill slå ett slag för maränger som smakar mer än bara socker. Och jag väldigt svag för citron och brynt smör i kombination så en dessert som innehåller det får det bli, säger Daniel Roos.
Daniel Roos har den senaste veckan funnits på plats på Högbo Brukshotell där han bidragit med inspiration och idéer för hotellets dessertmakare att ta vidare.
– Kan man vässa en redan skarp kniv? Ja, det är den viktigaste i knivlådan och nu synar vi den längs eggen och bjuder in Sveriges vassaste dessertkonditor för att ge en injektion rätt in i hjärtat av vårt konditori, säger Stefan Johansson, köksmästare och restaurangchef på Högbo Brukshotell.
– Vår dessertbuffé är en odyssé i smaker och konsistenser där det inte bara finns en sak för en smak utan massvis för alla, det har ingen annan.
30-åriga Daniel Roos är medlem i Svenska kocklandslaget och var den som stod för desserten vid Victoria och Daniels bröllop i fjol. I november lämnar han sin tjänst på Operakällaren för att fortsätta till nysatsningen restaurang Jonas på Flemmingsgatan i Stockholm.
– Det är en stor ära för oss att få jobba med Daniel Roos som enligt vår mening är Sveriges bästa konditor, säger hotelldirektör Tomas Lindqvist.
– Vår målsättning som hotell och konferensanläggning är att alltid ge våra gäster det allra bästa och nu höjer vi vår redan svårslagna dessertbuffé ytterligare en nivå.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.