Gröna Lund lanserar ny cocktailbar med Stockholms bästa utsikt
Nyöppnat Gröna Lund lanserar Terrassen – en exklusiv cocktailbar för besökare som vill njuta av goda drinkar och mellanrätter framtagna av prisbelönte kocken Jonas Dahlbom. Beläget på baksidan av Lustiga Huset erbjuder Terrassen en fantastisk utsikt över Saltsjön och Skeppsholmen för de som vill åt den perfekta smakupplevelsen.
19 juni 2017,
Gröna Lund är idag lika synonymt med konserter, restauranger och barer som med attraktioner. Nu kompletteras klassiska tillhåll som Biergarten och Kryddhyllan med ytterligare ett tillskott. Med lanseringen av Terrassen, belägen på baksidan av Lustiga Huset, kan Gröna Lund nu erbjuda en riktigt bra cocktailbar med bästa möjliga utsikt.
Gröna Lund i samarbete med Hendrick’s Gin
Terrassen är resultatet av ett samarbete mellan Gröna Lund och Hendrick’s Gin, där Gröna Lunds kulinariske ledare Jonas Dahlbom tagit fram en meny fylld av snacks och mellanrätter som ska passa det breda utbudet av cocktails på Terrassen. Med samarbetet vill Gröna Lund erbjuda ett mer exklusivt utbud för gäster som besöker tivolit i samband med exempelvis konserter eller 5-kampskvällar.
– Gröna Lund har under en längre tid arbetat på att ta fram ett koncept som passar den växande cocktailkulturen och samtidigt kunna erbjuda bra och passande mat. Med lanseringen av Terrassen kan vi nu erbjuda en cocktailbar med ett brett utbud – i ett fantastiskt söderläge, säger Fredrik Fjällström, Food & Beverage Manager på Gröna Lund.
Terrassen har plats för 50 sittande, eller 120 stående mingelgäster, och erbjuder utöver lättare mat ett brett utbud av cocktails, men också öl, vin, champagne samt alkoholfria alternativ. Det kommer att finnas möjlighet att boka Terrassen för privata tillställningar.
Terrassens öppettider är:
Onsdag – fredag kl. 16.00-22.00
Lördag, samt vid konserter på Stora Scen kl. 13.00-22.00
Kombinera med konferens på Gröna Lund
På en dagkonferens på Gröna Lund finns de perfekta förutsättningarna för att skapa hög stämning och finfin sammanhållning. Här hittar ni möteslokaler från 1 till 1000 personer. Välj mellan Tyrol, Kaskad och Gröna Lundsteatern, alla med annorlunda och inspirerande miljöer. Läs mer och boka på Konferensguiden.se
Testa själv
Testa själv några av Jonas Dahlboms favoriter där plockmat kombineras med goda gincocktails från Terrassen.
Lättrökt röding med krutong, timjancrème och picklad sallad på fänkål och citrongräs. Dricks ihop med en Skeppsholmen Ice Tea.
Lättrökt röding
100 gram Röding (skinn- och benfri)
1 msk Socker
1 msk Salt
Gör så här:
Blanda socker och salt. Vänd rödingen i blandningen. Lyft upp och låt vila i 1 timme. Lägg rödingen i en form och plasta noga. Stick in en rökpistol genom plasten och fyll formen med rök. Låt stå i 1 timme.
Krutong
1 bit tunt skivat Surdegsbröd
1 msk Smör
Gör så här:
Placera brödet på en plåt och pensla med smält smör. Rosta i ugn på 150 grader tills det är gyllenbrunt och krispigt.
Timjancrème
2 msk Majonnäs
1 msk Crème fraiche
1/2 msk hackad färsk Timjan
Gör så här:
Blanda allt till en crème.
Picklad fänkål/citrongräs
6 msk Vatten
4 msk Socker
2 msk Ättika
1 st tunt hyvlad Fänkål
1 st tunt skuren Citrongräs
Gör så här:
Blanda vatten, ättika och socker. Rör så att sockret smälter. Blanda i fänkål och citrongräs. Låt stå 30 minuter.
Skeppsholmen Ice Tea
3 cl Hendrick’s Gin
1 cl Italicuslikör
1 cl Pamplemousselikör
1 cl Citrongrässockerlag
2 cl Citronjuice
En skvätt Orange Bitters
Skaka allt med is / dubbelsila
Highballglas med is
En skvätt Soda
Grönt Tea Foam
(20 cl starkt grönt te (4 påsar i 20 cl kokt vatten) 6 cl färsk citronjuice / 6 cl sockerlag / 5 st citrongräs / 10 droppar citron bitters / 1 äggvita. Blanda allt i ett sifon med 2 gaspatronner.)
Garnerning: Te & citronzest
Tamarindglacerad fläsksida med misomajonnäs smaksatt med citrussamt hyvlad beta. Dricks tillsammans med en Hot Blossom.
Tamarindglaserad fläsksida
1 bit Fläsksida som bakats sous vide i 6 timmar på 75 grader och sedan svalnat
2 msk Tamarindpasta
2 msk Sriracha
2 msk sweet Chilisauce
2 msk Palmsocker
2 msk Fisksås
Gör så här:
Skär fläsket i bitar och stek. Koka ihop resten av ingredienserna till en glace. Slå på fläsket.
Misomajonnäs med apelsin och citron
4 msk Majonnäs
1/2 msk Misopasta
Skal från 1/6 Apelsin
Skal från 1/6 Citron
Gör så här:
Blanda allt.
Hyvlad beta
1 tunt hyvlad Rödbeta (lägg i vatten)
Hot Blossom
3 cl Hendrick’s Gin
1 cl Cointreau
1 cl Sake
2 cl Limejuice
1 cl Chilisockerlag
Skaka allt med is
Coupeglas
Orange Blossom Foam
(20 cl apelsinjuice / 1 äggvita / 8 cl chilisockerlag / 15 droppar orange blossom / 10 droppar apelsin bitters/ 6 cl färsk lime. Blanda i en sifon.)
Garnering: Apelsinzest
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.