Färna Herrgård på andra plats i Årets Viltkock 2019
Mat & dryck Kocken Björn Olfenius från Färna Herrgård var en av två finalister i Årets Viltkock 2019 som avgjordes i helgen på Eriksberg Vilt & Natur i Blekinge.
6 februari 2019,
Det var jämnt mellan finalisterna men till slut stod Emil Lindfors från Restaurang Bryggargatan i Skellefteå som vinnare och Björn kom på en hedrande andra plats.
- Vi känner oss som vinnare även om det blev en andra plats, säger Wenche Engström, ägare och Vd för Färna Herrgård & Spa.
- Björn var utvald av 14 kockar i Sverige och gick ända till final. Han visade på stort mod i valet av råvaror och att bara vara med och tävla ger erfarenhet och kunskap för framtiden, avslutar hon.
Björns finalrätt bestod av: Dovhjortsinnanlår med hasselnöt och korianderkrokant, karl-Johansvampsglaserad Mufflontestikel med rostad jordärtskockspuré och friterad jordärtskocka, stuvade rotsaker och svartkål med Wrångebäcksostkräm, viltsky med merlotvinäger och granskottsolja.
-Viltkött är bland det mest hållbara vi kan äta och dessutom hälsosamt och gott. Därför är det extra roligt att få uppmärksamma de kockar som kan hantera en så fantastisk råvara, säger juryns ordförande Gert Klötzke.
Bakom priset Årets Viltkock står Viltmatakademin, som tillsammans med Eriksberg och Svenska Jägareförbundet vill höja intresset och kunskapen om viltkött
Färna Herrgård & Spa har ett prisbelönt kök och i november var man även med i finalen för Årets Viltmatrestaurang där man fick ett hedersomnämnande och hamnade på en delad andra plats.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.