Berns brunch i helt ny tappning
Mat & dryck Efter Isaan’s succéstart öppnar Berns nu sin traditionella brunch i en helt ny tappning. Den nya brunchen blir en tolkning av Isaan’s á la carte med brunchrätter inspirerade av Bangkoks street food med fokus på hållbarhet.
23 januari 2020,
Med thailändsk råbiff, heta nudelrätter och söta desserter vill Sayan Isaksson skapa en unik brunchupplevelse serverad under Berns maffiga kristallkronor.
Isaan’s nya brunch signerad kocken Sayan bygger på en jordnära och obunden tolkning av den smakrika matkulturen som är inspirerad av street food-maten du hittar på gatorna i Bangkok. Med en självklar strävan efter närproducerat ges thailändska rätter ett nytt liv – i många fall genom nordiska och ekologiska råvaror. Brunchen bjuder på rätter från både kalla och varma köket som råbiff, råskuret, nudelrätter och sweet rotee till dessert.
Brunchen kommer serveras från hjärtat av matsalen, runt matbaren, där kockarna både lagar och serverar gästen direkt. Det kommer även serveras ett antal grillade och smakrika rätter från den glödande kolgrillen i köket.
”Vi kommer använda mycket örter och växter som är tillgängliga i Sverige och inte addera någon kokosmjölk för att minska importen. Genom att välja bort en del ingredienser blir det genast vår egen tolkning av Isaan-köket”, säger Sayan Isaksson.
Sayan Isaksson, 45 år, är en OS-belönad kock. Han har under sin karriär komponerat förrätten och huvudrätten till Nobelmiddagen, både 2015 och 2016 och drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, där två av dem uppnått Michelinstjärnor, varav en blivit utnämnd till nordens bästa restaurang av Whiteguide. Utöver detta har han även tillsammans med det svenska kocklandslaget vunnit två guldmedaljer. Sayan Isaksson drev fram till förra sommaren Esperanto samt systerrestaurangerna Imouto och Shibumi.
Brunchen öppnar den 1 februari. Öppettider: Lördag och söndag - kl. 11.30 – 16.00
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.