Årets mötestrender
Konferensåret 2015 har tagit rejäl fart. På Vår Gård i Saltsjöbaden kan redan några tydliga mötestrender urskiljas. Vd Katarina Romell menar att konferensköparen har nya budgetkrav kring konferensen och kräver effektivare och kortare möten.
27 januari 2015, uppdaterad: 13 mars 2015
Några tydliga konferenstrender för året är följande: Fler och fler möten bokas in sent. Borta är den långa framhållningen. Från att tidigare varit större har nu en mindre budget fått en central plats i val av konferensanläggning.
– Vi ser ett tydligt behov av att man vill göra och få mer för en lägre penning. Många vill också vara nära stan för att vara kostnadseffektiva, långa resor är något som man helst vill undvika, säger Katarina Romell. En annan tydlig trend är att fler gäster efterfrågar bra tekniska lösningar under sina möten. Gästerna kräver inte lyx men bra kvalitet i kreativa miljöer för att de ska få nöjda deltagare.
På Vår Gård i Saltsjöbaden ser de även ett fortsatt intresse för hälsa och välbefinnande. Gästerna vill till exempel att maten ska vara närproducerad och ekologisk. Katarina Romell menar att, trots att det är konferens och ett avbrott från vardagen, vill gästerna må bra och äta nyttigt. Detta har för Vår Gård inneburit en satsning på krav- och rättvisemärkt kaffe, ekologiska viner, kravmärkta mejerier från Väddö Gårdsmejeri och kravuppfödda lamm från Molstaberg. Under perioden januari-februari komponerar dessutom Melker Andersson måndagsmenyer på anläggningen.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.