Äppelmust i mängder
På c/o Häringe Slott slår äppelskörden i år alla rekord. De 65 äppelträden, av välsmakande sorter som Sävstaholm, Signe Tillisch, James Grieve, Åkerö och Birgit Bonnier gav hela 1, 4 ton frukt.
3 november 2011, uppdaterad: 28 maj 2013
En del av skörden används som ljuvlig råvara i slottets matlagning och kommer att kunna avnjutas av hungriga gäster under höst och vinter. Merparten av frukten har dock mustats till 700 liter dryck på Värmdö Musteri. Musten, som kommer att finnas till försäljning på c/o Häringe Slott, är helt utan tillsatser och utvunnen med mycket kärlek.
– På c/o Häringe Slott har vi en lång och levande tradition av att laga mat och dryck enligt Slow Food-filosofin, säger hotellchef Ulrika Bergström. Dessutom planterade de gamla ägarna Axel och Marguerite Wenner-Gren äppelträden redan på 40-talet som ett steg i deras projekt för hälsosam mat.
Musten kommer även att bli huvudingrediens i årets julglögg som premiärserveras 26 November på c/o Häringe Slott.
Se alla inom temat här
Senaste i Mötesnytt
Öijared Resort Västergötland
Konferenspärlor Istället för trängsel och stress, kunde kollegorna på Philips i Göteborg njuta av vilsam natur, effektiva möten och en känsla av gemenskap på bekvämt avstånd från stadens brus. – Vi har faktiskt fått mer värde för pengarna här, säger konferensarrangör Torbjörn Luther.