The Grand Gelinaz! Shuffle
Mat & dryck Den 9 juli byter 38 stjärnkockar från hela världen liv, identitet och restaurang för en kväll. Från Sverige medverkar Petter Nilsson från Spritmuseum och Magnus Nilsson från Fäviken.
11 maj 2015, uppdaterad: 29 maj 2015
Gelinaz startades av den italienska journalisten Andrea Petrini och han har samlat ett kollektiv av världens mest spännande kockar från bland annat Japan, Chile, Frankrike, Thailand, Peru och Spanien. De drivs av att flytta gränser, ta risker upptäcka nya kulturer och utbyta erfarenheter.
Den 9 juli sätts allt på sin spets. Då byter de liv, identitet och restaurang med varandra. Vem som kommer till vilken restaurang har bestämts genom lottdragning. Uppdraget är att laga en middag för restaurangens gäster.
Är det René Redzepi från NOMA i Köpenhamn, Colombe Saint-Pierre från Chez Saint-Pierre i Le Bic, Quebec, Yoshihiro Narisawa från Narisawa i Tokyo, Ana Ros från Hisa Franko i Kobarid, Massimo Bottura från La Francescana i Modena, Dominique Crenn från Atelier Crenn i San Francisco eller någon annan av de 38 kockarna som kommer till Spritmuseum?
Vem det är som lagar maten avslöjas inte förrän middagen är över. Biljetterna släpps den 13 maj på
http://gelinaz.com/project/grand-gelinaz-shuffle#infos
Spritmuseums köksmästare Petter Nilsson har varit bosatt i Frankrike under tio år och drev de uppmärksammade restaurangerna La Gazzetta i Paris och Les trois salons i Uzes, Sydfrankrike. I maj uppmärksammade tidskriften Bon appétit Spritmuseum som en av världens mest intressanta museirestauranger.
På Spritmuseums restaurang sker allt på inspirationens villkor. Köket styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser lika mycket som av säsongerna och de noga utvalda producenterna.
Se alla inom temat här