
Skeviks Gård utvecklar matkoncept
Skeviks Gård satsar på egenodlat och närproducerat – startar samarbete med Årets Kock 2005.
21 maj 2014,
Skeviks Gård, Värmdö, utvecklar nu ett matkoncept tillsammans med Stefan Eriksson, Årets Kock 2005. Närproducerat och egenodlat ska styra maten på menyn. Gården har i flera hundra år haft tillhörande djur- och odlingsmarker, det vill man nu nyttja.
”Förutsättningarna här är fantastiska och det känns självklart att ta tillvara på dessa på bästa sätt” säger Stefan Eriksson.
Bland annat kommer man att odla egna ekologiska grönsaker, örter, bär och frukter. En fruktlund finns redan och kompletteras i år med 700 kvadratmeter grönsaksodling. Närmsta åren ska ytterligare 1 500 kvadratmeter mark bli odlingsjord. Sedan tidigare finns en biodling här som bidrar med honung och just nu byggs ett hönshus som kommer att rymma 25-30 höns som levererar frukostägg.
Se alla inom temat här