Ny konferensmeny på Scandic
Hotellkedjan Scandic fortsätter sitt samarbete med stjärnkocken Jamie Oliver och presenterar nu en ny konferensmeny.
10 maj 2010, uppdaterad: 28 maj 2013
Jamie Olivers meny för mötes- och konferensgäster serveras på samtliga Scandics hotell från och med den sista maj i år.
- Jamie's nya meny är en del i ett helhetskoncept för möten som vi kallar Green Creative Energy. Här märker gästen direkt vid ankomst att något är annorlunda och under dagen dyker olika överraskningar upp när man minst anar. Scandic, tillsammans med Jamie Oliver, vill med lekfullhet och passion göra det möjligt för gästerna att hitta energi och inspiration under långa, viktiga möten, säger Thomas Engelhart, kommersiell chef på Scandic.
Konferensmenyn ska vara hälsosam och ge konferensdeltagarna en riktig energikick.
- Maten måste vara god och mättande utan att den får folk att känna sig sega. Därför försöker jag skapa rätter där maten är läcker men inte så tung och som dessutom får dig att må bra, säger Jamie.
Till konferenslunchen har Jamie och Scandic valt att satsa på soppkonceptet. Deltagarna kan välja mellan kikärtssoppa med chorizo, krämig skogsvampssoppa, asiatiskt kycklingsoppa, minestrone och musitg chilisoppa. Sopporna serveras med olika toppings som bacon, nötter och frön, hemgjorda tortillachips och pesto.
Till eftermiddagsfikat, och som nyttigt tillägg till Scandics uppskattade Taste Break buffé, introduceras nu även Jamie’s Pick me up – en färsk fruktsallad, där gästen själv lägger till sitt eget urval av fräscha toppings som vaniljkräm, mosade bär och rostad kokosnöt.
Varje deltagare får dessutom en av Jamie's Fruity Flap Jack Bar, en fruktig energybar.
– Samarbetet med Scandic fungerar otroligt bra, jag känner mig väldigt inspirerad när jag skapar mat för deras gäster, berättar Jamie Oliver.
Se alla inom temat här