Mikrobryggeri satsar på miljön och lanserar ekologiskt burköl
Mat & dryck Sigtuna Brygghus utanför Stockholm är ett mikrobryggeri som satsar stort på sitt miljöarbete. Det sker genom allt från förnyelsebar energi och återvinning av restprodukter till att mikrobryggeriet skapat ett stort antal ekologiska öl. Som en del i det långsiktiga miljöarbetet lanserar Sigtuna Brygghus den 1 mars sin Organic Ale på burk.
13 februari 2015, uppdaterad: 2 juni 2015
Sigtuna Brygghus har under de senaste åren gjort stora satsningar för att kunna brygga öl på ett så miljövänligt sätt så möjligt. Bland annat drivs bryggeriet endast av förnyelsebar el från vatten- och vindkraft. Samtliga restprodukter från bryggningen används till att skapa fjärrvärme samt till att bilda biogas som exempelvis ger stadsbussarna bränsle.
Sigtuna Brygghus är det bryggeriet som lanserat flest ekologiska öl i Sverige och för att möta den ökande efterfrågan av miljövänliga alternativ lanseras nu Sigtuna Organic Ale även på burk. Det är en helt ekologisk öl som inspirerats av den amerikanska västkusten. Resultatet är en Pale Ale med fruktig doft av syrlig grapefrukt och smak av citrusfrukt och karamell. Humlet är amerikansk Cascade och Perle från Tyskland och malten består av Pale Ale-malt samt ljus karamellmalt. Alkoholhalten är på 4,5 procent.
Se alla inom temat här