Matlagning med stjärnkockar
Mat & dryck Är ni en stor grupp som vill laga mat tillsammans med landets främsta kockar? I höstas öppnade Aveqia Sveriges största gastronomiska matstudio i Göteborg.
Text: Astrid Feldreich
17 januari 2012, uppdaterad: 12 juni 2013
Den nya matstudion i Göteborg blir den största och mest avancerade i Sverige, med plats för över 80 matlagande gäster, exklusiva kök samt en bar/lounge. Arkitekten Pontus Lomar har ritat studion på sammanlagt 320 kvadratmeter.
Stjärnkockar bakom grytorna
I spetsen för projektet står Göteborgsbaserade Robert Maglia, som har en imponerande meritlista från topprestauranger som Divino i Stockholm, Bagatelle i Oslo och Saison i Köpenhamn. Ambitionen är att skapa en mötesplats där människor under trevliga former lagar mat tillsammans med en välrenommerad kock.
– Det är både roligt och utmanade att ta steget ut ur köket och erbjuda en mötesplats där gästerna får möjlighet att laga mat tillsammans med oss kockar. Genom att laga mat tillsammans skapas en kreativ miljö där gästerna bygger relationer och umgås, säger Robert Maglia.
Aktiv matlagning
Aktiv matlagning bygger på att gästerna umgås samtidigt som de lagar god mat. Upphovsmannen till konceptet är kocken David Berggren med bakgrund från bland annat Operakällaren och The Cellars Hohenort i Sydafrika. David innehar dessutom ett inofficiellt svenskt rekord i matlagning – under sina tio år inom Aktiv matlagning har han hunnit laga mat med cirka 40 000 gäster i Stockholm.
– Aktiv matlagning passar alla. Det är en aktivitet där man kan möta sina kunder och samarbetspartners i en avslappnad miljö, vare sig man vill väva samman en arbetsgrupp eller bara njuta av god mat och dryck under en trevlig gastronomisk kväll, säger han.
Se alla inom temat här