Länge leve tårtan!
Tårtleverantören Haga Tårtcompani & Bageri vill höja smörgåstårtans status, inte minst med naturliga råvaror.
5 maj 2014, uppdaterad: 5 maj 2014
Exklusiva, handgjorda tårtor är specialitén i Oscar Målevik och Anna Cardelius Tårtcompani och bageri i Vasastan, Stockholm. De öppnade i januari 2014, trots tvivel från vänner och familj som tyckte tårtor hade tappat status och "skulle bli svårsålt" idag när så många väljer specialkost.
"Vi delade en passion för tårtor och bakverk, och vi insåg att vi tillsammans hade kunskapen och erfarenheten som krävdes för att göra något riktigt bra. Vi bestämde att våra tårtor skulle vara klassiska med en modern twist, och att vi bara skulle använda de allra bästa naturliga råvarorna. Fyra månader in kan vi konstatera att det är ett vinnarrecept", säger Anna Cardelius.
Målet nu är att göra smörgåstårtan riktigt inne igen.
"Vi älskar alla tårtor och inte minst smörgåstårtan. Idag andas den lite 70-tal, och det tycker vi är synd. Man kan göra smörgåstårtan till vad man vill, och vi gör alltid våra fräscha, matiga och inte minst snygga. Den är perfekt till alla slags fester och det ska vi visa stockholmarna", säger Oscar Målevik.
Långstekt älg med pepparotsmousse och smörstekta kantareller hittas på en av smörgåstårtorna, färska skaldjur på en annan. Samtliga är gjorda med fokus på naturliga råvaror.
Se alla inom temat här