Lakritsfestivalen 2015 bjuder på modern lakritsgastronomi
Event Lakritsfestivalen hålls i år för sjunde året och äger rum den 21-22 mars på Annexet vid Ericsson Globe. Årets festivalkockar, Gunnar Frykfors och Douglas Spiik, bjuder både på ekvilibristisk matlagningskonst och smarta vardagsråd för lakrits som krydda. Inför Lakritsfestivalen har de skapat en trerättersmeny som kan avnjutas vid bordsbokning, lakritsrätter till festivalcaféet och en lakritsmatlagningskurs.
23 februari 2015, uppdaterad: 2 juni 2015
Sedan 2011 har Lakritsfestivalen varje år haft en ny festivalkock. För många festivalbesökare har deras lakritsskapelser blivit en viktig del av festivalupplevelsen. Nu inför det sjunde festivalåret har två kockar för första gången fått dela på uppdraget.
- Vi har båda lång erfarenhet av att använda lakrits i matlagningen, jag började redan i början av 2000-talet, och vi ser verkligen fram emot att tillsammans både lära ut detta under matlagningskurserna och via menyn i restaurangen, berättar matentreprenören och Rent a Chef-grundaren Gunnar Frykfors.
Lakrits som krydda är ingen nyhet. Men matkreatören Douglas Spiik menar att man aldrig blir fullärd när det gäller lakrits. Han hoppas att de genom mötet med alla festivalbesökare ska hitta ännu fler vägar att implementera lakrits.
Trerättersmenyn Lakritsfestivalen 2015
För att avnjuta avsmakningsmenyn krävs bordsbokning under Lakritsfestivalen 21-22 mars. Vinerna är framtagna av Fondbergs vinexpert Thomas Östlund.
- Skummig hummersoppa med fänkål smaksatt med lakrits
Vintips: Bellingham Ancient Earth Chenin Blanc, Sydafrika, art. nr. 2085 - Citrongravad torsk, komprimerad gurka och morot, gurk- och morotsskum, riven lakrits- och långpeppargelé och olika skott
Vintips: Villa Maria Private Bin Riesling, Nya Zeeland, beställningssortimentet art. nr. 84617 - Chokladbakelse, puder på vit choklad, buskkrasse, kaffecrème, lakritsmaräng och Lilla Lena-krydda
Vintips: Dulce Monastrell, Spanien, art. nr. 8412
Se alla inom temat här