Lakritsfestivalen 2015 bjuder på modern lakritsgastronomi - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Lakritsfestivalen 2015 bjuder på modern lakritsgastronomi

Lakritsfestivalen 2015 bjuder på modern lakritsgastronomi

Event Lakritsfestivalen hålls i år för sjunde året och äger rum den 21-22 mars på Annexet vid Ericsson Globe. Årets festivalkockar, Gunnar Frykfors och Douglas Spiik, bjuder både på ekvilibristisk matlagningskonst och smarta vardagsråd för lakrits som krydda. Inför Lakritsfestivalen har de skapat en trerättersmeny som kan avnjutas vid bordsbokning, lakritsrätter till festivalcaféet och en lakritsmatlagningskurs.

23 februari 2015, uppdaterad: 2 juni 2015

Sedan 2011 har Lakritsfestivalen varje år haft en ny festivalkock. För många festivalbesökare har deras lakritsskapelser blivit en viktig del av festivalupplevelsen. Nu inför det sjunde festivalåret har två kockar för första gången fått dela på uppdraget.

- Vi har båda lång erfarenhet av att använda lakrits i matlagningen, jag började redan i början av 2000-talet, och vi ser verkligen fram emot att tillsammans både lära ut detta under matlagningskurserna och via menyn i restaurangen, berättar matentreprenören och Rent a Chef-grundaren Gunnar Frykfors.

Lakrits som krydda är ingen nyhet. Men matkreatören Douglas Spiik menar att man aldrig blir fullärd när det gäller lakrits. Han hoppas att de genom mötet med alla festivalbesökare ska hitta ännu fler vägar att implementera lakrits.

Trerättersmenyn Lakritsfestivalen 2015

För att avnjuta avsmakningsmenyn krävs bordsbokning under Lakritsfestivalen 21-22 mars. Vinerna är framtagna av Fondbergs vinexpert Thomas Östlund.

  • Skummig hummersoppa med fänkål smaksatt med lakrits
    Vintips: Bellingham Ancient Earth Chenin Blanc, Sydafrika, art. nr. 2085
  • Citrongravad torsk, komprimerad gurka och morot, gurk- och morotsskum, riven lakrits- och långpeppargelé och olika skott
    Vintips: Villa Maria Private Bin Riesling, Nya Zeeland, beställningssortimentet art. nr. 84617
  • Chokladbakelse, puder på vit choklad, buskkrasse, kaffecrème, lakritsmaräng och Lilla Lena-krydda
    Vintips: Dulce Monastrell, Spanien, art. nr. 8412

Taggar/Etiketter
Evenemang  Mat & dryck  Stockholm  


Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.