Guld och brons till Juniorkocklandslagets kockar
Mat & dryck De nordiska mästerskapen hölls i Aalborg i Danmark 3-6 juni under den Nordiska Kongressen för kockar. Robert Sandberg tog hem guld i semifinalen för Hans Bueschkens Young Chefs och har därmed kvalificerat sig till finalen i Grekland. Ludwig Tjörnemo vann brons i Nordic Young Chef.
10 juni 2015, uppdaterad: 10 juni 2015
Robert Sandberg dominerade deltävlingen Hans Bueschkens Young Chefs och vann med överlägsna poäng:
– Det är alltid skönt att vinna, och särskilt med tanke på att jag tränat mer eller mindre varje söndag och måndag sen januari. Allt slit har lönat sig, säger Robert Sandberg. Allting klaffade väldigt bra på tävlingen, även om tävlingsmatlagning är slitigt så känner jag att jag utvecklas väldigt mycket som kock genom att göra det. Sen att få åka till Grekland och representera Sverige är ju väldigt roligt!
– Jag är glad för min tredjeplats utifrån min prestation och jag nådde mitt mål. Målet för Juniorkocklandslaget på tävlingar är att komma på pallen vilket alla svenska tävlande gjorde, säger Ludwig Tjörnemo.
Resultatlista för de svenska kockarna som deltog i de Nordiska Mästerskapen:
Tävling: Global Pastry Chef. Semifinal
Tävlande för Sverige: Frida Bäcke
Resultat: 1:a och vidare till final i Grekland
Tävling: Hans Bueschkens Young Chefs. Semifinal
Tävlande: för Sverige: Robert Sandberg
Resultat: 1:a och vidare till final i Grekland
Tävling: Global Chefs. Semifinal
Tävlande för Sverige: Fredrik Andersson
Resultat: 2:a och vidare till final i Grekland
Tävling: Nordic Young Chef
Tävlande för Sverige: Ludwig Tjörnemo
Resultat: bronsmedalj
Tävling: Nordic Chef
Tävlande för Sverige: Eddy Zippert Karlsson
Resultat: guldmedalj
Tävling: Nordic Waiter
Tävlande för Sverige: Michaela Sarfati
Resultat: bronsmedalj
Se alla inom temat här