Grythyttan lanserar eget vatten i sann gourmetanda
Mat & dryck Grythyttan är känd för sin långa tradition av god mat- och dryckeskultur, och självklart har en sådan ort sitt eget vatten i sann gourmetanda. Grythyttan lanserar nu ett stilla och varsamt kolsyrat vatten i en exklusiv PET-flaska som förstärker måltidsupplevelsen.
23 november 2015, uppdaterad: 23 november 2015
Ända sedan Gästgivargården uppfördes 1641 har man kunnat släcka törsten på plats i Grythyttan. Vattnet har lokala anor och kommer från trakten då det hämtas från Hellebrunn utanför Grythyttan. Vattnet är därmed friskt och naturligt fyllt med viktiga mineraler.
– Grythyttan är ett resultat av ett nära samarbete med krögare och sommelierer, och tillsammans med dem har vi utökat Grythyttans sortiment med en ny variant som är varsamt kolsyrad. Vi har även tagit fram två nya flaskformat för att förstärka helheten kring mat- och dryckesupplevelsen, säger Stefan Santos, marknadschef Grythyttan.
Grythyttan tappas direkt från källan med en orörd mineralbalans från naturen utan några tillsatser. Det stilla källvattnet är ett neutralt vatten med en lätt sälta, bra mineralbalans och frisk karaktär. Det kolsyrade vattnet är varsamt kolsyrat. Smaken är frisk med balanserad sälta och lätt karaktär med fina bubblor. För att optimera friskheten och mineralbalansen i vattnet serveras drycken kyld vid 4 till 8 grader.
– Självklart är det viktigt med ett gott vatten till en måltid med många smaker. Det är vattnet som medlar mellan maten och vinet, och neutraliserar smaklökarna inför nästa upplevelse. Ett varsamt kolsyrat vatten är dessutom fräscht och behagligt att dricka och kan bidra till hela smakupplevelsen, säger Daniel Norlander, sommelier på Grythyttans Gästgivargård.
De nya formaten lanserades i november i samband med delfinalerna av Årets Kock i Helsingborg och Karlstad.
Se alla inom temat här