Gothia Towers tar täten i Restaurangsverige
Prisbelönta År 2015 gick tävlingen Årets Kock på Gothia Towers, som blev startskottet för en stor satsning på tävling i personalgruppen på hotellet. Under 2016 har Gothia Towers restauranger tagit åtta prestigefyllda titlar och tar därmed täten i Restaurangsverige. Dessutom har Upper House fått sin första stjärna i Guide Michelin.
16 december 2016,
– Det har varit ett fantastiskt år, fyllt med aktiviteter och tävlingar, säger Krister Dahl, executive chef på Gothia Towers, som själv fick ta emot Årets Hederspris och är en av landets mest prisbelönta kockar. För oss handlar det om att skapa engagemang och att utveckla en attraktiv arbetsplats, där personalen ges möjlighet att växa, fortsätter Krister Dahl.
Många fina priser
Och satsningen har burit frukt direkt med VM-guld i Valrhona Chocolate Chef Competition, OS-guld för juniorlandslaget, Silver i Global Chef Challenge och även Årets Kvinnliga sommelier, Årets Ekokock, Årets servitör och Årets framtidslöfte.
– Det är många fina priser, det som imponerar mest på mig är Gustav Cansunds Årets servitör. I många matlagningstävlingar får du ingredienserna långt före tävlingen och har hjälp av ett helt team. Vid Årets servitör är du ensam och ska klara alla moment själv, inklusive muntliga tester, det är otroligt svårt, säger Krister Dahl.
– Även Fredrik Anderssons andra plats i Global Chef i Aten är imponerande, det är en global tävling där det 20 bästa kockarna gör upp om titeln. Jag tycker även det var starkt av juniorlandslaget med Kasper Kleihs från oss, att försvarade sitt OS-guld.
En attraktiv arbetsplats
Framgångarna betyder oerhört mycket för pristagaren, men också för hela gruppen.
– I dag är vi en av de mest attraktiva arbetsplatserna i branschen och vi satsar otroligt mycket på anläggningen, personalen och miljön.
Malin Franck, restaurangdirektör på Gothia Towers & Svenska Mässan håller med.
– Priser är naturligtvis väldigt roligt och för oss handlar det även om att skapa en kultur som sporrar personalen att utvecklas. Priser ger uppmärksamhet, men skapar också förväntningar och vi måste leverera när kunden kommer.
Nästa år har redan börjat bra med Jesper Bogren som gått till final i Årets Kock 2017 och Fredrik Andersson som blir ny ledare för Svenska Kocklandslaget.
– Sedan hade det varit kul om vi kan knipa någon utmärkelse till vår fina cocktailbar på Heaven 23, säger Krister Dahl.
Här är alla priser och utmärkelser under 2016
- Fredrik Borgskog – vinnare i världsfinalen av Valrhona Chocolate Chef Competition
- Fredrik Andersson – silver i Global Chef Challenge
- Emma Ziemann, – Årets Lily Bollinger!, Sveriges bästa kvinnliga sommelier
- Gustav Cansund – Årets Servitör
- Anton Husa –Årets Framtidslöfte.
- Viktor Arabzadeh – Årets Ekokock
- Kasper Kleihs – OS-guld som en av deltagarna i Juniorkocklandslaget.
- Krister Dahl – Årets Hederspris
- Upper House – en första stjärna i Guide Michelin
Läs mer om Gothia Towers på Konferensguiden.se och boka din nästa konferens, möte eller kickoff här. Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!
Se alla inom temat här