Christopher Lööb - ny restaurangchef på Rånäs Slott
På nya platser Christopher Lööb från Helsingborg är ny restaurangchef på Rånäs Slott. Christopher har tidigare arbetat inom F12 Gruppen, där han drivit flera av deras krogar. Han har även varit operativ chef på Familjen Ahlbom Restauranger.
2 maj 2016,
Christopher kommer från Helsingborg men är uppvuxen utomlands och runt om i Sverige. Han fascinerades i en tidig ålder av hotell och restaurang och läste därför Hotel Management i Leeuwarden 2001/2002 för att sedan nischa sig mot restaurang i Grythyttan 2002-2005. Efter studierna arbetade han som sommelier i några år innan han tog anställning på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan som lärare och programansvarig för Sommelierprogrammet.
Sedan dess har han jobbat inom F12 Gruppen, där han drivit flera av deras krogar under två år. Christopher har även varit operativ chef på Familjen Ahlbom Restauranger.
- Efter flera stora projekt känns det väldigt kul att få komma till Rånäs Slott, tillbaka till det mer småskaliga där produkt, gäst och service står i fokus i varje moment. Anledningen till att jag ville jobba i branschen från första början, säger Christopher Lööb.
Vad är din största utmaning på din nya position som restaurangchef på Rånäs Slott?
- Största utmaningen är att fortsatt förbättra upplevelsen för Rånäs Slotts gäster. Nivån är redan mycket hög och gästernas förväntan likaså.
Vem är din drömgäst?
- Min drömgäst är berest, kunnig och intresserad av gastronomi. Det är en gäst som ställer krav på kvalitet i måltidens alla aspekter och som njuter som mest av att bli underhållen vid bordet.
Läs mer om Rånäs Slott på Konferensguiden.se och få kostnadsfri hjälp att boka din nästa konferens.
Se alla inom temat här